Dagens låt:

fredag 14 maj 2010

Sommarregn

Vaknade i morse av en liten lillprins som kom nedkrypandes under täcket. Ute fullkomligen VRÄKTE regnet ner, ni vet så där som det kan göra i någon minut eller så i vanliga fall, det där hårda hällregnet som kommer i mängder och talar om att det minsann finns styrka i regn. Men nu höll det i länge, närmare 20 minuter.
Det kändes lite ”hurvet” att lyssna på det men det var mysigt och varmt under täcket med en liten lillprins som berättade saker om både ett och annat. Han kan prata han :) Tack vare regnet så blev ljuset i sovrummet dunkelt, vilket övertygade lillprins om att det nog fortfarande inte blivit morgon på riktigt… I vanliga fall slår han upp ögonen och säger : Det är morgon, nu går vi upp! Men som sagt, inte idag, mysigt…

Sommarregn är inte helt fel egentligen. Sitta på altanen med levande ljus, inlindad i en filt och med en nybryggd god kopp te framför sig medan man blickar ut över den regntyngda sjön. Mmm… inte helt fel och även det en enrigiboost för själen. Sen doftar det ju så där härligt friskt efter ett regn och det gröna blir om möjligt ännu mer grönt.

Vår 33 kvadratmeter stora inglasade altan är verkligen husets bästa rum och eftersom det inte används vintertid så är det förknippat med sommar och sol (fast det används från mars – oktober). Nu när jag sitter framför datorn och pluggar hela dagarna så tar jag små micro pauser och går ut en vända på altanen och bara andas och ser ut över sjön. Ger omedelbar energi men samtidigt ett obeskrivligt lugn. Nu har ju blommorna börjat komma på plats där ute också, så nu börjar det bli det där magiska sommarrummet som det ska vara.
Bilder från 2 somrar sedan (förra sommaren regnade ju bort )
Dagens låt: Som jag tidigare nämnt, en av de absolut vackratse... Patty Griffin; Rain http://www.youtube.com/watch?v=pFbjE7NFmUI

Inga kommentarer: