Dagens låt:

söndag 5 juli 2009

Gert Klötzke, släng dig i väggen :)

Dagen har gått mest i matlagningens tecken.

Granntomtemannens 40 årsmiddag närmare bestämt. Han hade den stora balunsen igår med 60 pers bjudna, tyvärr kunde inte vi delta då vi inte hade någon lämplig barnvakt. Lillprins lämnar man nämligen inte till vem som helst, han kräver sin man eller kvinna han och i detta fallet Trötter eller mormor, men ingen av dessa fanns att tillgå, men så är ju livet ibland. Barnen kommer trots allt i första hand, ALLTID!

Vi fick i vart fall höra om gårdagskvällen och allt skoj som hade hänt då och vi fick också chans att fira lite med åldringen under dagens födelsedags middag :)
Väldigt tacknämligt tyckte granntomtefamiljen att få komma till dukat bord så här dagen efter...

Vad vi bjöd på?

Till förrätt hade vi en Toast med laxröra gjord på kallrökt lax, men den glömde jag ta kort på fast den var både snygg och supergod kan jag lova!
Till varmrätt var det Mango glacerad Oxfilé med asiatisk touch och spiced rödvinssky:

Till dessert blev det Vit chokladmousse med lime marinerade jordgubbar:
Eftersom granntomtarna fått nog igår så hade vi en vit middag (dvs. alkoholfri). Eller, tja, helt alkoholfri var den ju inte eftersom granntomtemannen fick en Laphroaig (whiskey) av oss. Han är en KÄND whiskey drickare och efter gårdagens party har han numer 12 liter hemma! *ching- ching*
Men han fick även detta av oss:

Tänkte han kunde behöva lite hjälp så här efter 40... (se så nöjd hans fru ser ut i bakgrunden!)

Trötter mannekängade i det för några veckor sedan när det inhandlades och så här såg det ut, både framifrån och bakifrån:


(Det kanske var "bakifrån vyn" som Granntomtemannens fru såg framför sig när hon såg så nöjd ut på kortet...)

Dagens låt: Eagles; Take it to the limit http://www.youtube.com/watch?v=F2oJ_Ps2w7g

1 kommentar:

mamma Ann sa...

Ser ut att vara en underbar middagsbjudning med allehanda rätter. Jag hoppas verkligen att få se granntomtemannen i hans nya dress nästa gång jag kommer ner.