Dagens låt:

torsdag 16 juli 2009

Häx - Märta

… det är jag det! Åtminstone om du frågar tonårs församlingen här hemma just nu. De tycker nog absolut att ”life is a bitch” eller i vart fall att jag är det :)

Saken är ju den att har man åtagit sig att göra något, så får man ju också ro iland det. Åtminstone när man är 16 och 17 år gamla.

Butter sökte flera sommarjobb nu till sommaren, men med lågkonjunkturen så är det ju helt kört liksom, så vi erbjöd honom ett sommarjobb här hemma med att måla om huset och han fick själv föreslå vad han ville ha betalt för det. Vi kom överens och han tog jobbet. Hittills har det väl gått ”okej”, lite knorrigt har det väl varit vissa gånger (och mamman har även sett rejält RÖTT emellanåt) och sen har det ju regnat vilket har gjort jobbet omöjligt att utföra. Jag har hjälpt till att måla hela vägen eftersom det annars skulle bli ett alldeles för stort projekt för en person. Det som han inte lyckas speciellt bra med är att hålla reda på alla prylar. Han bara strör de omkring sig och har sen noll koll på var han lagt dem, så x antal minuter varje timme går åt till att leta reda på något som han förlagt. Och JA han har riktiga målarbyxor med massor av fickor och fack…

Kloker frågade själv om hon fick måla om staketet och ha det som sitt sommarjobb. Visst sa vi och hon började, men insåg efter 5 staketpinnar att detta var ju super tråkigt och dessutom ”jobbigt”… Life´s a bitch isn´t it?! :)
Men som sagt, har man åtagit sig något, så får man allt ta och ro det iland… Vissa läxor är bra att lära sig hemma, där vi har överseende med det truliga humöret, de djupa suckarna och de svarta blickarna. Hon kommer att stöta på mycket större och svårare utmaningar än ett staket längre fram i livet. Här har hon även något gemensamt med Butter, hon kan verkligen se ut som om det är mest synd om henne av alla i hela världen, fy snusan vad livet är SUGIGT ibland om man heter Kloker! Tur att både Kloker och Butter har andra mycket trevligare sidor som väger över detta ”tycka-synd-om-sig-själv” beteende. Tyvärr tycks Kloker ha en teori som bygger på att om hon skjuter upp det så länge som möjligt så kanske det har målat sig själv till slut. Sorry girl, that´s a lesson you have to learn right here and now: It doesn´t!!!

Trötter har lillbuskollen medan jag målar på som bara attan ute och han klagar faktiskt inte ett dugg. Han tycker faktiskt, hör och häpna, jättemycket om att vara med sina småsyskon. Han kommer att bli världens bästa pappa en vacker dag och ha en superkoll på allt redan från dag ett. Lyckliga tjej som lyckas fånga honom. Tja, bägge grabbarna är riktiga bra kap egentligen. De kan allt från barn, tvättning, städning till matlagning mm, mm. Sen att de helst låter bli, DET är ju en annan historia det, men ett tu tre så kommer de inse vilken nytta de har av allt det de har med sig hemifrån.
De kommer från ett jämställt hem och jag tror och hoppas att de kommer att vilja ha den typen av förhållande i framtiden också.

Fast det är ju inte lätt att vara i tonåren. Man vill bli behandlad som en vuxen men kraven som ställs skall vara som till ett barn om tonåringen själv får bestämma. Helst ska man ju bara ha, men inget ge liksom… och man tycker att man kan och vet allting redan... (Been there, done that - got the T - shirt) Jag tror på att förbereda sina barn så gott som det bara går inför vuxenlivet medan man fortfarande har de hemma, ju mer de har på fötterna, ju bättre tror jag att de klarar sig. Och det är väl en av de största uppgifterna som man har som förälder (förutom kärlek, trygghet och allt det där) att förbereda sina barn så att de blir hela, självständiga och fungerande vuxna en dag.

Nej, nu ska jag gå och väcka upp tonårs patrullen och möta lite sura miner och lite suckiga uttalanden. Men på vilket sommarjobb har man sovmorgon till minst 10.00 varje morgon?! Nej ni, *kuckeliku* Upp och hoppa! En hel ny dag av sommarjobb väntar, skojigt va?! *ching – ching*

Dagens låt: Britney Spears; I´m not a girl http://www.youtube.com/watch?v=Ns37dmf-LM8

2 kommentarer:

Monica sa...

Här går tonåringen runt och bara slappar. Hon sommarlovar ordentligt, så att säga. Jag har också gett henne ett sommarjobb som hon har accepterat: att göra ny layout till min hemsida. Det har gått en månad och än har hon inte börjat... Hon gör massor av andra layouter - men inte min? Och för min ska hon ju få pengar. Lite lustigt, eller hur?

Cilla sa...

*ler* Ja du, tonåringar... Tror de är någon form av gemensam allergi mot "måsten" som spökar... *s*