Dagens låt:

onsdag 1 juli 2009

Västkusten

Hemma igen efter några dagar i Göteborg. Butter var alldeles för sliten efter Peace and love festivalen, så han bangade och Klokers lillasyster fick följa med istället. Trötter befann sig redan i Göteborg, så han slöt upp på dagarna. På väg ner stannade vi till hos morfar med fru i Stenungsund där vi fick en supersmaskig smörgåstårta till livs. De kom även ner till Liseberg dagen efter och var med oss där.

Bodde på ett helt suveränt hotell!!! Quality Hotel Winn. Det var som gjort för en barnfamilj och otroligt väl genomtänkt. Till att börja med var det väl tilltagen storlek på rummen, som dessutom bestod av 2 dubbelsängar som med enkelhet kunde skjutas ihop till en ”Giant king size” säng. Vi hade 2 såna rum, så det var mer än gott om plats... Det var också badkar på alla rum, vilket underlättar rejält när man har små barn som inte tycker om att duscha. Allt på rummen var dessutom barnsäkrat - suveränt!!!
När vi checkade in fick alla barnen varsin ”lek och bus påse” innehållandes en pruttkudde, ballonger, pennor och en målarbok. Alla barnfilmer på betaltv:n var dessutom gratis. Korridorerna var som gjorda för spring och jaga lek :o) Vidare fanns där självklart en pool med generösa öppetider och en lekplats i anslutning till den.
I lobbyn fanns ett jättestort lekrum med storbilds TV och där fanns i princip ALLT man kunde tänka sig. Men ännu smartare var lekhörnan i hotellrestaurangen som gjorde att man som förälder i lugn och ro kunde sitta och äta sin frukost fastän småbuset tröttnat ur för länge sedan.
För de äldre barnen fanns ett stort gameroom, gratis biljard och fria gästdatorer.
Där har vi inte varit för sista gången det kan jag lova. Blir så glad när man hittar såna där hotellpärlor som inte bara är ”yta” utan suveränt väl genomtänkta. Det gjorde absolut ingenting att de inte hade plats på Gothia, men vi tackar Gothia för tipset om detta hotell!

Självklart blev det en heldag på Liseberg där alla var mer än nöjda efter 8 timmars åkande. Lillprins var mest nöjd med kaninkramarna :o)
Självklart åkte delar av familjen Balder, Uppskjutet, Kanonen och allt annat otyg också. Filosofen, 4 år, älskade Lisebergsbanan och mamman tänkte att törs han så törs väl hon... vilket resulterade i en nära-döden-uppelvelse utan dess like med total panik och chocktillstånd samt ben som kändes som Legymsallad resten av dagen. Detta kommer med garanti INTE att hända igen, DET kan jag LOVA!!!

Mamman som inte åker något var mest nöjd med maten. Vi åt på Hamnkrogen på Liseberg, utsedd till en av Göteborgs finaste restauranger. Där åt mamman detta: Oxfilé med rödvinssky och färska primörer och ceasarsallad. 329 pix och väl värd varenda krona, oxfilén smälte verkligen i munnen… Tillsammans med Grebbestads ölen för 72 pix blev det en stund i gourmet himlen... Det blir garanterat fler besök där med i framtiden! De små barnen valde deras hemlagade köttbullar och de slank ner hur lätt som helst och de övriga familjemedlemmarna valde lite olika saker ur menyn och samtliga var mer än nöjda med restaurang valet. Barnen serverades valfri glass medan vi vuxna åt klart. Vi kan inte mer än instämma när det kommer till den 5 stjärniga utmärkelsen!

En heldag spenderades på underbart vackra Marstrand (ÄÄÄÄLSKAR den ön och kan bara inte hålla mig därifrån när jag är på Västkusten...) och Årets Matchrace. Så underbart att sitta där och se dessa proffsiga seglare vända dessa farkoster på en femöring. Matchracingen är ju lite som ett rävspel där seglarna tjuvar och försöker förstöra för varann och straffas med röd eller gul flagg som leder till att de måste göra straffvändor. Lite seglingens rugby på sätt och vis :o) Klipphällar, sol och bad gjorde dagen perfekt!
När jag vinner mina 171 miljoner så blir det till att införskaffa denna lilla sommarstuga på ön för en del av de slantarna: Söderläge med fri havsutsikt och egen pool, funkar för mig :)

När vi lämnade av Klokers lillasyster på vägen hem så fick vi en kramstund med dessa små nallebjörnar: (De tillhör Kennel Lappizaros )

Den enda riktigt stora missen var denna:
Ben och Jerrys ska INTE blaskas ut med mjölk till en milkshake, det var en riktig gourmet miss helt klart, men det var frestande att prova i hettan...

Men i övrigt var det hela en alldeles perfekt liten minisemester!

Måste tacka mamsen också som bodde hemma hos oss och såg till att de fyrfota individerna samt blommor och tvätt (*ching-ching*) fick det de behövde! Det var guld värt, men så är hon också en mamma med hjärta av guld...

Dagens låt till minne av den stora popikonen (videon är ett tips från vår kära lilla Ulla -bulla): Michael jackson; Earth song http://www.youtube.com/watch?v=f8muMo0fw_M

2 kommentarer:

mamma Ann sa...

Såg ut att ha varit en underbar kortsemester, ja västkusten är västkusten trots maneter. Tack för de fina orden - det värmer.

Monica sa...

Vad kul ni verkar ha haft det! Vi var där förra sommaren men då var inte lilltjejen med. Vi har förresten tittat på dina bilder tillsammans och hon hälsar så gott till er alla!