Dagens låt:

tisdag 28 juli 2009

Studie fnul

Papsen med fru åker hem till Västkusten idag. Det har som vanligt varit ett trevligt besök. Och som vanligt regnar det, men idag bryr det mig inte speciellt mycket. Har liksom gett upp på denna sommar nu och har nu börjat förbereda mig inför skolstarter och höst. Det är ju massor som ska fixas innan dess. Barnens garderober behöver en rejäl genomgång. Både lillprins och filosofen ska ju börja på dagis, så då måste man ju se till att allt finns på plats. Jag är en sådan där mamma som kör den enklaste varianten: Dubbelt upp av allt! Dvs. regnställ och stövlar på dagis och en annan likadan uppsättning hemma. Jag skulle aldrig fixa att bara ha en uppsättning och släpa emellan, för jag är otroligt lättstressad på morgonen och framför allt om jag själv ska iväg och har en tid att passa, så sakerna skulle glömmas hemma jämt och ständigt! Nej, enkla lösningar är min melodi :) Själv har jag ju också lite saker som måste fixas inför höstens studier. Gud vad det känns som om det var år och dar sedan jag satt i ”skolbänken”. Känns lite nervöst faktiskt… Har fortfarande inte hört något om min hemtenta som jag gjorde i juni (!) men no news are good news… (hoppas jag). Jag vet ju hur det hela kommer att vara, jag kommer att vara den där ”gamla tanten” som alla 20 åringar undrar vad hon gör där. Vi hade 2 sådana när jag studerade och de var dessutom ganska ointelligenta och hade inte vett att hålla låg profil för att dölja detta. Nej då, tvärt om, varenda föreläsning med typ 100 närvarande studenter, så satte de sig längst fram, räckte upp handen och ställde frågor och kommenterade så att till och med föreläsarna undrade vad de hade på högkolan att göra över huvud taget.

Nu anser jag mig inte vara ointelligent, men oavsett så kommer jag hålla en låg profil. Jag är där för min egen skull och jag är ju som ni vet inte 20 längre, så det där med att sticka ut är ju passé sedan länge. Det som känns jobbigast är inte studierna, utan att få ihop livet här hemma. Jag vill ju absolut inte kompromissa mina barn. De är vana att jag finns här och har all tid i världen för dem och så vill jag att det ska fortsätta att vara. Min man jobbar bara tisdag morgon till onsdag kväll samt vissa helger, så dagis blir ju bara 15 timmar i veckan för småbuset. Men jag VET hur mycket det är att läsa och skriva och hur mycket tid det tar och jag är dessutom ingen nattmänniska, så detta kan bli intressant. Ja, ja, jag har ju mannen hemma mycket, så vi hittar säkert en lösning på det med. Mamsen är ju pensionär och har lovat att hjälpa till om det behövs, så det löser sig nog.

Något som jag faktiskt ser fram emot är bilresan till och från högskolan (15 mil tur och retur). Jag ÄLSKAR att köra bil och när man åker själv så är det ju rena rama himmelriket. Just LOVE it!!! All tid i världen för tanke och reflektion, sjunga till bilstereon, prata för sig själv och få jättebra svar hela tiden. Inte mycket som slår det! Dessutom är vår Saab en före detta polisbil som är chippad, så det är rätt bra tjong i motorn. Den kör jag ju rätt sällan eftersom jag har barnen jämt och då måste ha Chryslern, men nu i höst... Här kommer jag och Saaben *moahahahaha*
Dagens låt: Madness; Driving in my car http://www.youtube.com/watch?v=JYZNSyP9v9M

Inga kommentarer: