Dagens låt:

torsdag 30 juli 2009

Inside Flunsa information

Butter var hos doktorn idag och brände i näsan för att förhoppningsvis blöda mindre näsblod. Mannen var med dit och passade på att fråga den äldre erfarne läkaren om det kommande svininfluensa viruset. Våra 2 småpojkar har bägge haft dubbelsidig lunginflammation som följd av förkylningar och på filosofen tog den dessutom om. Ryktet säger ju att just lunginflammationen till följd av influensan är det som gör folk så sjuka *skräck*

Men, här fick vi minsann inside information från läkarkåren. Han sa att svininfluensan jämförs med Spanska sjukan som är den värsta panepidemi vi haft och de är uppbyggda på samma sätt. Han trodde att det inte kommer att bli någon lindrig liten förkylning i de flesta fall, utan man kommer bli REJÄLT sjuk. De som har haft Asiaten eller Hong Kong influensan kommer antagligen att klara sig lite bättre. Han trodde också att vaccinet kommer att komma för sent och att den stora smittspridningen sätter igång så fort industrisemestern är över och när skolorna drar igång så kommer det vara omöjligt att bromsa. Han använde Stor Britannien som exempel.

Han sa som det var att vaccinet är inte testat på barn under 18 år, men han rådde till vaccination ändå. Barn under 2 år kommer man inte att vaccinera, men om alla andra gör det så hindras ju smittspridningen rejält även till den målgruppen. (OM vi hinner få vaccinet ja…)

Läste om Spanska sjukan på nätet. Den skapade en överreaktion av celldöd i kroppen vilket i många fall ledde till döden. Det var just därför unga friska människor var de som drabbades värst av Spanska sjukan, ju bättre immunförsvar, desto hårdare överreaktion. Ingen rolig läsning direkt och som det verkat nu så har ju unga drabbats värst även av Svininfluensan.
Men läkaren sa också att i början på 1900 talet hade man ju inte antibiotika och annat som finns idag, så därför bör vi ju klara oss bättre denna gång.

Jag och mannen har i vart fall beslutat att skjuta upp dagisinskolningen så länge som det bara går. Dagis är ju smitthärden nummer ETT, med små barn som stoppar fingrarna i munnen hela tiden och tar på allt med blöta fingrar. Vi har resonerat likadant med sessan när hon gick på dagis under de återkommande vinterkräksjuke perioderna. Vi har helt enkelt hållit henne hemma från första fallet tills det inte kommit några nya på flera veckor. På så sätt har denna familjen klarat sig undan eländet i många år nu. Men så har vi haft mindre barn som jag varit mammaledig med också, så vi har ju kunnat ha henne hemma utan problem. Så är ju inte fallet för de flesta.

Nu i höst har vi ju tack och lov min mamma, familjens mormor, att tillgå och på så sätt kan vi ju hålla dagisbarnen hemma istället tills det värsta blåst över.

De allmänna rekommendationerna från smittskyddsinstitutet är just att hålla barnen hemma så mycket som det bara går och till exempel undvika att ta med dem till mataffären eller andra offentliga platser. Vårdcentralens väntrum kommer absolut att vara ett NO NO!!!

Ja, det är ju bara att vänta och se vad som händer…

Dagens låt: Molly Sandén ; Hallelujah http://www.youtube.com/watch?v=DZWGo_aJ2iE

Inga kommentarer: