Dagens låt:

lördag 8 augusti 2009

Charmtroll och studier

Igår var vi faktiskt till Kirurg mottagningen och kollade upp lillprins ”hematom”. Läkaren var hur proffsig som helst och hade redan efter 10 sekunder, utan att ens ha tittat på det, konstaterat att det var 100% ofarligt och att det antagligen skulle gå bort av sig självt, vilket också bekräftades när hon tittade på det.

Lillprins charmade hela mottagningen, som för dagen bestod av en kvinnlig läkare och 3 äldre sköterskor. Han fick extra klistermärken med sig därifrån när vi lämnade den lilla gruppen av kvinnor som stod kvar och tittade efter honom med orden ”ett sånt litet charmtroll, vilken sötnos…”

Ja, fortsätter det så här så kommer många hjärtan blir brustna framöver…

Filosofen ville inte följa med till någon doktor utan bad själv om att få vara hos mormor. De hade då passat på att gå till en ”Klipp- Fridan” så det var en nyklippt filosof som hämtades upp senare. Mormor hade även inhandlat Didriksons nyaste kollektion av fodrade regnkläder åt småpojkarna, inte helt fel, så här snygga kommer de att vara under den senare delen av hösten på dagis:
Själv inhandlade jag lite block och pennor, mappar och annat inför höstens studier.

Har lite annat småplock kvar att fixa till barnen, gummistövlar till småpojkarna, skor till Filosofen, första dagen kläder till Sessan (ja men hon börjar ju faktiskt ettan, den RIKTIGA skolan), kanske vill hon ha en ny skolväska också och självklart lite plock att lägga i den. Ja, det får vänta tills hon kommer hem från Stockholm. Hon, farmor och gammelfarmor hade visst fixat lösnaglar igår. Ska bli intressant att se vilken donna det är som kommer hem på måndag…

Värmen höll i sig hela dagen igår och vassrensningen fortsatte.

Storasyster Fant fyllde år så Kloker var dit och grattade. Grattis säger vi också :) Hon är ju stora tjejen nu och ska börja gymnasiet om några veckor, spännande… Kommer själv ihåg hur pirrigt och nervöst det var, jag gick Samhällsvetenskaplig linje och hade ingen av mina gamla kompisar med mig till den nya klassen. Men det gick ju bra det med och många nya vänner fick man!

17 åringarna här hemma tar årets skolstart med ro, det är mest en enda stor suck. Kloker däremot ser fram emot den, sista året innan gymnasiet. Det är i år det ska väljas, inriktningen framöver. Hon är faktiskt inne på Fordon, men har lovat att hålla dörren öppen och kolla in alla linjer innan hon bestämmer sig helt. Eftersom hon inte har någon som helst tidigare erfarenhet av motorer och inte heller är speciellt händig överlag, så tror vi att det kan bli väldigt tufft att ge sig på den linjen. Många av de som söker har ju meckat med moppen sen de var 10 år gamla. Men, som sagt valet är ju hennes i slutändan och vi kommer stötta henne oavsett vad hon väljer.
Snart har alla våra barn kommit igång med skola och dagis och så även jag. Spännande! Ska bli SÅ intressant att se hur jag ska kunna ha koll på allt och alla och allt som ska med för dagen. Kanske blir jag den där stressade mamman som glömmer barnen på dagis *skräck*

Dagens låt: Feist on sesame street http://www.youtube.com/watch?v=9fciD_II7NI

Inga kommentarer: