Dagens låt:

fredag 7 augusti 2009

Vass, basket och blåbär

Gårdagen kändes vid sänggåendet som en omtumlande dag med ett bra slut.

Klokers pappa kom hit på besök så de for iväg och åkte gokart och käkade glass, inte helt fel i hettan!

Vi andra ”roade” oss med att rensa vass i sjön. Ja, mannen hade som vanligt glassjobbet och åkte runt i båten med farbror Göran och höll koll på den motordrivna vassågen samt förde vassen mot stranden med hjälp av vassgrepen som var fäst i fören på båten.
Butter och jag fick det delikata arbetet med att få upp den SNORTUNGA vassen på land. *tack och bock* Det var inte nådigt med vass som slogs och arbetet fortsätter i eftermiddag…
Trots grovjobbet hann jag med att slänga ihop en gammeldags Pannbulla med blåbär i (som Klokers pappa hade haft med sig). Populärt bland samtliga vassarbetare till eftermiddagsfikat.
Vårt nya dagis hörde av sig och det visar sig att en av Sessans fritidsfröknar har börjat jobba där istället – KUL!!! Känns jättebra med hela upplägget och vi bestämde preliminärt att inskolningen för småbuset skulle börja i slutet av september. Vi får se hur hela flunsa situationen ser ut då, men de förstod helt och fullt vårt resonemang och hade själva resonerat likadant om de varit i vår situation. Det är som sagt ett preliminärt datum som vi fick ändra som vi ville.

Hösten närmar sig, även om sommaren ÄNTLIGEN är på plats. Såg det på Rönnbären som nu börjar anta sin riktiga färg…
Herr Aussie fick för några dagar sedan följa med Kloker och storasyster Fant på en kanottur. Han tyckte det var helt okej, så när som på den där fåniga hundflytvästen då förstås. Men tänk om kanoten kantrar och han får den i huvudet?! Säkerhet framför allt, gäller även familjens fyrfota vänner.
Lillprins och Butter spelade lite basket igår och lillprins blev så förb… över att han inte nådde upp till korgen. Nöden har ingen lag och uppfinningsrikedomen har inga gränser:

Dagens låt: Från Space jam R Kelly; I believe I can fly http://www.youtube.com/watch?v=16FdJrrAWSo

Inga kommentarer: