Dagens låt:

lördag 30 januari 2010

Snörvel och rally

Lillprins sov för första gången längre än någonsin. Han vaknade inte förrän 08.20. Detta skulle ju verkligen vara något att jubla över om man bortsåg från den lilla detaljen att han varit uppe halva natten och ”kruppat”. Således var ju kraken helt slut frampå morgontimmarna och därav denna ”sovmorgon”.

Förkylnings Mecka befinner sig för tillfället på denna adress och nu är även mannen drabbad. Själv har jag feber också, vilket är väldigt ovanligt. Men, eftersom mannen jobbar så är det ingen större idé att känna efter för livet går sin gilla gång oavsett. Finns ingen tid för härliga varma täcken och mjuka sängar, folk som passar upp på en och bra filmer i datorn. Nej, det är nog barndomen väl förunnat. Kanske ålderdomen?!
Snön singlar envist ner här idag också. Är evinnerligt trött på snö och kyla nu, är ju som sagt absolut ingen vinterperson. Han som plogar isbanan på sjön trodde väl att det var över igår när han på nytt plogade upp banan. Han är säkert lika happy som jag över det nya snöfallet.

Det blev ingen hämtning av glasögon igår då Chryslern ÄNTLIGEN skulle få sin handbroms lagad (det har varit lite krångel med den saken) men blev kvar på verkstaden. ”Vår” mekaniker svor sig blå över amerikanska bilar som kräver att man plockar isär dem totalt för minsta lilla fel. Således är vår kära lilla Chrysler fortfarande kvar där och vi vet varken när eller om vi får se den igen :) Vi har lovat heligt och dyrt att en av våra bilar i fortsättningen alltid kommer att vara en Toyota (vilket är det märke som vår mekaniker anser vara helt överlägset när det kommer till att hålla sig felfritt och dessutom är enkelt att fixa OM det mot all förmodan skulle bli något fel). Log lite för mig själv när man på nyheterna igår talade om att just Toyota kallar tillbaks 53 000 bilar på grund av produktionsfel… Det blir nog som Cilla vill ändå: XC90 here we come! Kan tänka mig BMW modellen också, så helt omöjlig är jag ju inte!

Hade tänkt slinka ner med sessan och fixa glasögonen idag istället, men någonting säger mig att man inte är så välkommen när man snorar, nyser och är febrig. Måndag är det vi siktar på härnäst.

Idag är jag dessutom en ELAK kattmatte!!! Katterna, som bara legat inne och tryckt i snön och kylan, har nu överskotts energi som heter duga och far likt formel 1 bilar runt huset i sjuhundratjugo! Ja, inte gammelkatten då, han är undantaget från regeln. Så idag fick jag bara nog! Det räcker att ha huset fullt med snoriga, halvgnälliga, trötta barn, man behöver inte galna katter också när man själv är sjuk. Så nu åkte de ut vare sig de ville eller ej! De gör emellanåt små tappra försök att hoppa upp på fönsterbrädan i köket och se eländiga ut eller fjäskar lite för att få lite medkänsla som förhoppningsvis kan leda till en öppnad dörr.
 Men ICKE! De har faktiskt bara varit ute i 45 minuter än så länge och det är inte speciellt kallt ute. Gott om platser under tak finns det också, så jag tänker leka järnlady ett tag till och hoppas på resultatet: trötta katter.

Dagens låt: I morgon är en annan dag; Christer Björkman http://www.youtube.com/watch?v=w1vQCz3HaB4

Inga kommentarer: