Dagens låt:

lördag 9 maj 2009

Granntomte

Det bästa lillprins bus vet är att gå till grannens tomte… Dvs grannens tomt.

Det roligaste med den är kaninen som de har där i sin bur. En väldigt söt kanin, sådär härligt blågrå liten vädurskanin. Lillprins tycker väldigt mycket om denna lilla varelse och han kan stå där hur länge som helst och prata med den och titta på den och mata den.

Igår när vi var dit så matade vi den som vanligt med maskrosblad, vilket den gillar och den står liksom och tigger med tassarna på gallret, hur sött som helst. Lillprins gillar grönsaker i alla färger och former, det är bara sallad som han inte riktigt förstått sig på. Helst vill han ju därför mata kaninen med saker som inte ser ut som sallad (vilket maskrosblad gör) utan med färgglada blommor, leksaker, strumpor och annat. Men, tråkiga mamman envisas med att man bara får mata med ”sallad”.

Länge står lillprins och fnular medan kaninen mumsar ”sallad” och man ser att han egentligen tycker lite synd om sin kompis kaninen som inte får nåt roligare att äta. Fast kaninen ser ju faktiskt ut som om han gillar sallad. Plötsligt skiner lillprins upp och säger: ”Han tror nog att det är pizza”.
Något annat som är mycket spännande och mycket främmande på grannens tomte är mannen i huset. Tja, nog för att vi har en man här också, det är inte det, utan denna man är HÄNDIG!!! Han kan allt från att bygga hus till trädgårdsmöbler och anndra helt fantastiska finsnickerier. Han är också detta hushålls "vaktmästare" som alltid snällt rycker in och räddar oss när vi är i akut behov av händig hjälp. Otroligt spännande och intressant i lillprins värld och mamman uppmuntrar detta intresse för allt hon är värd (en händig son i framtiden kan ju bli händigt att ha till hands…).

Allt som grann tomtens man gör är näst intill magiskt i lillprins värld, vilket i och för sig inte är så konstigt med tanke på den totala avsaknaden av det här hemma. Han studerar mannen noggrant, frågar ibland något men mest av allt följer han efter. Händige mannen och lillprins… (hmm, bra titel på en barnbok…) När grann tomte mannens fru dyker upp brukar lillprins ha långa utläggningar för henne om vad som händer (om hon nu skulle ha missat vad hennes man egentligen pysslar med) och dessa utläggningar slutar oftast med en lååååååång gosekram.

Lillprins är också himla avundsjuk på att den där mamman får gå till granntomte mannens fru och dricka te i tid och otid. Visserligen kommer granntomte mannens fru hit och dricker te också, men det är ju mycket mer spännande att vara där. Nu i vintras stoppade den där missunnsamma mamman lillprins x antal ggr när han var på väg till granntomtemannens fru för att dricka te, kl 6 på morgonen i 15 gradig kyla, iklädd blöja och 16 åringens gympadojjor size 45. Hon har dessutom satt en lapp på dörren och uppmanat till låst dörr med varning för rymmande bebis, vem nu det ska syfta på…

Igår körde lillprins hela 2 års trots racet för pappa och skrek för full hals när han sattes i bilbarnstolen att han ”ville gå grann tomte mannens fruuuuuuuuuuuuuuu” (ja, fast han säger ju hennes riktiga namn och inte granntomte mannens fru…)

Som tur är blev vi dit bjudna på grillning på kvällen så förhoppningsvis är lillprinsen lite mättad på både ena och andra sättet en stund framöver.(om inte annat kan vi ju reta upp honom och hoppas att han går igång i 2 års trots varje gång vi inte själva orkar laga mat…)

Det är så mysigt opretentiöst och hemtrevligt att vara hemma hos dem. Gasolen tog slut mitt i grillningen, men vad gör det när man har spis och ugn inne?! Revbensspjällen droppade på ugnsbotten så oset gjorde att brandvarnaren gick igång men vad gör väl det när vi har 2 meters Trötter med oss som lätt plockar ner den från taket?! Butter gav värdinnan härliga komplimanger om att det brända på potatisgratängen var godast men vad gör väl det när de kommer ha en egen Butter om 8 år som kan ge igen hemma hos oss?! Lillprins hittade nån kul leksak som lät som ett ambulans larm som han lekte med under större delen av middagen, men vad gör väl det när man har god mat på tallriken, vem har tid att prata då?! Jo sessan, som berättade glatt för alla att Butter pruttat henne i ansiktet en gång när de var själva hemma och hon var 6 år, men vad gör väl det när ingen är kräsmagad?!

Med andra ord, precis som hemma!

Vi kan ju lätt konstatera så här i efterhand att lillprins fick helt rätt gudföräldrar och att de är allt bra mysiga de där granntomtarna!

Dagens låt tillhör ju föregående inlägg, men denna ska ändå få en egen: Bryan Adams, Run to you (för det är ju det som minsting gör...) http://www.youtube.com/watch?v=XrFrNnxuIYc

1 kommentar:

Mamma Ann sa...

Ja ni har det allt mysigt där uppe på berget. Världens bästa grannar, jag har ju fått del av granntomtens snickeri i form av jättefina trädgårdsmöbler ser fram mot att ta fram dem snart.Kram