Dagens låt:

fredag 1 maj 2009

4 år idag!

Idag fyller den lille filosofen 4 år! Han har själv önskat ”dagens låt”… Han stod bredvid när vi tittade på denna första gången och gick igång på att vi skrattade så mycket. (Ni MÅSTE verkligen lyssna på denna!!!) Sen dess har han velat sett den om och om igen, vem vet, han kanske blir politiker när han blir stor?! Undrar bara för vilket parti??? (fast han förstår ju förstås inte vad den handlar om utan skrattar mer åt vad de gör…)

Dagens måste: varmare väder, mer vind, fler tvättmaskiner och mer solskydds creme till den röda mamman!

Ingen har i vart fall fått några fler bett och ”Maggie” har lyst med sin frånvaro, så hon har kanske ”gone back to school”. *hoppas* Dammsugaren är fortfarande min bästa vän och kommer så att förbli under många veckor framöver. Det lutar nog åt förtidspension för hans del efter denna hektiska övertidsperiod. Han kan ju i vart fall glädja sig åt nya dammsugs påsar efter VARJE användande, alltid något. Tur att han bara är elektriskt men inte fackligt ansluten… Okej, nu känner jag att jag är lite orättvis mot min vän tvättmaskinen som faktiskt också gör ett bländande jobb. Men det blir ju inte på samma vis, jag och dammsugaren har ett bättre samarbete, går ju mer hand i hand liksom :o)

Har också lovat mig själv att aldrig mer gnälla över en och annan groda inomhus. Det är som det sägs: man vet vad man har men inte vad man får. I’m going to LOVE frog season next year!!!

Ser genom fönstret att den lilla trädgårdsdamen i huset bredvid (som också har katt) har någon form av stortvätt på gång. Madrasser, täcken och kuddar hänger ute på sträcket. Kanske har mina objudna gäster emigrerat dit?! Vet att några har i vart fall flyttat till katten som ägs av grannen ovanför… The ”happy news” are spreading… Fast det finns ju ingenting som säger att våra katter hade det först. Alla katterna som bor här i vår ände av byn rör sig ju på samma område, så antagligen får de lopporna ute i naturen *suck*

Fast livet har ju ändå sina guldkorn, som detta: 4 åringen kom nyss och hade hittat en 50 öring på golvet. Hans ögon tindrar och han är jättestolt när han ger den till mig och säger: Mamma, du kan få den här. Köp VAD du vill!!!

Så underbart härligt underbart och bekymmerslöst självklart livet är när man är 4 år!

Dagens bild: Världens bästa 4 åring och hans tårta

Dagens låt: En lite annorlunda version av Disneys berömda Djungelboken låt "Var nöjd med allt som livet ger" http://www.youtube.com/watch?v=OWVSOvqlB_Q

3 kommentarer:

Nina sa...

Hälsa lilla filosofen Stort Grattis och Kram på födelsedagen!! Hur gör man en sån tårta?
KRAM NINA

Cilla sa...

Det är nån typ av "jätte - oblat" som man lägger på tårtan och som efter en kort stund smälter ihop med den liksom. Finns med hur många olika motiv som helst, både för vuxna och barn, kul och jätte enkelt! Tips: Wilfli eller Tradera (tårtdekoration eller tårtbild).

mamma Ann sa...

Såg att det inte blev en avlång tårta denna gång , men det blev väl flera små till den stora familjen. Hoppas att filosofen var nöjd med sin födelsedag trots att mormor inte var där.