Dagens låt:

torsdag 30 april 2009

Latin och Calamity Jane

Murphys law, lagen om alltings djävlighet, antar att ni alla åtminstone har hört talas om den… Själv är jag… drabbad.

Vidare på temat kan jag lätt konstatera att ”Karma IS a bitch”, inget frågetecken där inte! Ni vet det där med att jag ”lurade” de små söta pensionärsdamerna om att 3 gamlingar i byn också behövde blommor och att jag sen i bloggen hänvisade till katt och hund som ”gamlingar”. Självklart så har nu verklighetens välgörare sett till att så också blir fallet. Under den närmsta veckan kommer nämligen alla husets pälsbeklädda varelser ha all tid i världen att njuta av blommorna på altanen, eftersom de ska BO där nattetid!

Överallt kan man se det latinska ordspråket: Carpe diem, dvs. fånga dagen, själv lever jag nu enligt filosofin: ”Carpe Ceratophyllus” dvs, fånga fågelloppan. Och JA, varmt välkomna att slå ner på min egenhändigt ihop komponerade latin det blir ju bara ännu ett steg i Myrphys law :) (Undrar om den ”latinstuderande språkpolisen” kan berätta vad ”fånga barnet” blir på latin, för det brukar ju vara DET mottot jag lever efter i vanliga fall… Skulle bli väldigt tacksam om jag fick hjälp att översätta det)

Satt här i godan ro och fnulade vid datorn igår och småbuset satt (hör och häpna) helt lugnt och lekte med Flexi trax banan. Detta händer inte ofta, så ”carpe stunden” tänkte jag och njöt för fulla drag. Så kom den där lilla(numer inte så populära) ulltussen Flingan och hoppade upp i knät. Mysigt siddu tänkte jag och kelade på tills jag ser något svart litet kryp försvinna ner i pälsen i sjuhundratjugo…

Strax därefter ser jag en till och en till *PANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK* Slänger ut katten fortare än kvickt och börjar slå på nätet så fingrarna glöder. Parasiter, skabb, löss, loppor *bingo*

Anticimex, jajjemensan står att läsa ganska högt upp under ”vårens problem”: Fågelloppor. Under varma vårar kommer de i överflöd och ger sig även på katter, hundar och… *ching ching*… MÄNNISKOR! Jaha ja, så de där myggbetten som barnen och mannen drabbats av senaste tiden är alltså INTE gjorda av myggor. Har ju faktiskt så här i efterhand inte sett någon mygga heller, men det är ju lätt att vara efterklok. Bestämmer mig genast för att vara förklok i fortsättningen!
Ringer i halv panik till ”veterinär- Sören” och KRÄVER behandling å det snaraste. Har ju iskallt insett att detta gäller nog inte bara EN av katterna… Lösning: Frontline på Apoteket. Med tanke på djurinnehavet i denna familj så lär vi köpa upp hela lagret, förutsatt att de har ett… Får ju chans att träffa den helsköna apotekaren igen, men med tanke på anledningen så hade jag kunnat klara mig utan det. Lovar att med min tur så fungerar säkert Frontline som behandling mot både Syfilis och Gonorré också…

Iväg till närmaste apotek och nästan 1500 kr senare är jag beväpnad upp över öronen. Hinner med en Mc Donalds drive thru, förklok som jag är, för någon mat kommer jag inte hinna få på bordet idag. Ironiskt nog är dagens leksak i Happy meal:et ett pipdjur som påminner starkt om våra inkräktare.(fast söt)

















Det kliar nu över hela kroppen, trots tidigare avsaknad av detta symptom, och efter allt jag läst på nätet så vet jag var jag ska leta efter mina nya hyresgäster… i sängarna! *skräck*

Sakta närmar jag mig den säng som borde vara renast (bäst att ta det varligt och vänja sig sakta vid tanken…) 4 åringens, som fick nya sängkläder igår kväll. Jag vet att åtminstone en av katterna (och det var inte Flingan) har legat i den. Det solgula lakanet är ju väldigt ”sevänligt” också mot de svart/ bruna lopporna. Alldeles FÖR ”sevänligt” inser jag när lyfter på täcket. En hel del små svarta prickar… Intalar mig själv att det säkert bara är ludd typ, men när jag sätter ner handen och ska plocka upp ”luddet”, så hoppar det iväg!!!! *PANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK I KUBIIIIIIIIIIIIIIIIIK*

Som vanligt händer dessa saker ALLTID när min man inte är hemma och jag måste själv lösa problemet. Tydligen bosätter de små äcklen i textilier och pälsar. Fnular på hur det är med hår… shit vad det kliar! Jag river ur alla sängkläder och slänger ut dem på soldäcket. Tvättmaskinen går varm, men den som får kämpa rumpan av sig är min numer bästa vän dammsugaren. Överallt drar jag fram, högt som lågt, bäst att tvätta gardinerna också, mattorna, madrasserna och mjukisdjuren åker ut på soldäcket de med. Har vi Anticimex försäkring undrar jag och ringer och stör mannen i sitt möte på jobbet. Ja det har vi *phu*. Ja, OM min bästis dammsugaren dukar under och hans kusiner också är chanslösa, då får vi ju lov att kalla in det tunga artilleriet! För vinna, DET SKA VI!!!

Att småbuset river köket och vardagsrummet medan jag går lös på sovrummen saknar helt betydelse i min värld, hellre 2 småbus och ett upp och nervänt hus än ofantligt många supervidriga, döäckliga, blodsugande, loppor.

Som om inte allt detta elände räcker, så börjar det givetvis att regna också och jag får kasta mig ut och försöka trycka ner så mycket av textilierna som jag bara kan i plast säckar. Inser halvvägs att jag vare sig har tid eller tillräckligt många säckar och måste därför ändra taktik. Det blir att forsla över allt till altanen på baksidan som just nu ändå inte används. Ser genom fönstret att småbuset leker snällt i köket som på något underligt sätt förvandlats till High Chaparall.

Why me????????? maler i min hjärna medans jag drar fram som en orkan med textilier i ena handen och bästisen i andra. Måtte klockan bli 16 snart, så tonåringarna kommer hem och hjälper till. Måste ju få ut alla textilier i kök och vardagsrum också * pust och stön* Visserligen kommer de allt annat än jubla åt denna krigshärd, men samtidigt tackar jag min lyckliga stjärna för att jag varit klok nog att ha ”gett” dem varsin katt (även om det egentligen bara varit en ursäkt för att JAG inte ska behöva göra rent kattlådorna). Nu kan de ju inte neka till att vara behjälpliga då DERAS katter faktiskt är parasitbärarna… Så kan de ju också, en gång för alla, få bevisa VAD exakt som man kan lära sig på WOW (World of warcraft, ett dataspel) som man sen kan ha nytta av i verkligheten… Borde väl vara ett alldeles ypperligt tillfälle?!

Kattdjä..lar dyker också upp i huvudet, men strax därpå kommer jag ju fram till vem som egentligen är skyldig: BENGT BERG!!!! (Återigen de där fågel dj…larna….)

Den numer förkloka kvinnan inser att en jaktlicens MÅSTE införskaffas innan nästa vår och mars till oktober har katterna sovrumsförbud!!! (borde skrivas in i allemansrätten i anslutning till hundars koppeltvång) Visst får man väl även skjuta småfåglar om de utgör ”skada”??? :o)
Calamity Jane here I come!

Dagens låt: På begäran av Snurre sprätts ägare: Maggie May. Har nu döpt en av lopporna till just ”Maggie” för att få ihop det med dagens blogg (ursäkta Roddan) och jag står verkligen för fraserna : ”I know I keep you amused but I feel I’m being used” och ”All you did was wreck my bed” och ABSOLUT ”Maggie I wish I’d never seen your face…”

4 kommentarer:

Cathrine sa...

Lagen om alltings djävlighet, räcker det? Beundrar dig som kan ta det med sån ro, jag hade blivit galen. Har nu studerat kattens liggplatser noga och det kommer jag göra ofta. Har aldrig hört talas om fåglloppor bara om skabb och löss. Är det något som kommit till Sverige på senaste tiden? Hoppas att det löser sig fort för din del.

Pappa KJ sa...

Vilket "H-vete du råkat ut för.Visst år det fint att ha skog o sjö inpå knutarna,men detta i förening med en talrik djurfarm kan det mesta hända.
Åtgärd(förslag).Fostra om katterna till innekatter eller byt till sådana och låt inte hundarna springa lösa.Om inte förslagetär genomförbart så är det så att "Har man tagit fan i båten o.s.v.

Cilla sa...

Jag ror för glatta livet!!!! *skrattar*

Cilla sa...

Cathrine, jag tror inte att fågelloppor är något nytt, bara att de är fler och mer intensiva vissa år. Mvh. Cilla