Dagens låt:

onsdag 15 april 2009

Till Nina

Jag har en vän, en vän som inte är som alla andra…

Hon skiljer sig ur mängden men höjer sig även över den.

Hon har en värme som sprider sig vida omkring och som ger trygghet och tröst till dem som har turen att komma i hennes väg. Hon ser dem alla, även dem som andra går osedda förbi. Hon ger dem det de behöver, ett leende, ett vänligt ord, en hjälpande hand. Hon glömmer dem aldrig utan återvänder både i minnet och i person för att göra det hon kan för att sprida sin värme och underlätta deras dag.

Hon har ett inre ljus som lyser upp tillvaron för dem runtomkring. Ett ljus av hopp och styrka som banar väg mot en bättre framtid, en bättre framtid för alla. För det är så hon är, hon ser ALLA inte bara sig själv och hon delar med sig av det hon kan till de som behöver det.

Hon har ett mod, som likt ringar på vatten sprider sig till dem som förlorat sitt eller aldrig funnit det. Tillsammans blir vi starka och tillsammans kan vi, ge aldrig upp säger hon och sträcker ut sin hand. Kom, jag hjälper dig...

”Det är bara med hjärtat man kan se, allt det som är viktigt är osynligt för ögat” sa Lille prinsen och kanske är det hon som är vår tids ”Lille prins”. Hon får varje människa att känna sig sedd och unik. Hon lyssnar och förstår utan att döma, hon ser det som ingen annan ser och lyfter fram det i varje enskild individ. Hon hjälper oss att se det som leder oss framåt och att glädjas åt allt det som finns i våra liv men även allt det som finns inom oss.

Hon har en beslutsamhet som ger oss styrkan att alltid se en utväg, att aldrig ge upp och att alltid fortsätta slåss för det vi tror på. När orken är slut, modet tryter och allt ter sig hopplöst står hon ändå där, stadig som en fyr i stormen och säger "det ska gå, det måste gå, vi får inte ge upp för de behöver oss..."

HON har ett hjärta av guld…

Inga kommentarer: