Dagens låt:

tisdag 21 april 2009

Nu är det krig i tomteskogen!!!

Bengt Berg, finns det någon större idiot??? Det var HAN som INPLANTERADE Kanadagåsen i Sverige 1930!!! Idiot, idiot, idiot… Läste också att numer ses fågeleländet som ett skadedjur på många ställen. NÄHÄ?????!!!!! De skadar i vart fall min sömn ganska så rejält!

Men… hoppet är inte ute… Läs detta utdrag ur Jaktförordningen: Från och med den 1 juli 2001 har det skett en lagändring vad gäller jakt efter kanadagäss. Enligt jaktförordningen (1987:905) bilaga 4 punkt 15 gäller nu följande: Om det behövs för att förebygga skada, får kanadagås som uppträder vid fält med oskördad gröda eller som orsakar sanitär olägenhet jagas under hela året.Detta innebär att ansökan om skyddsjakt för att fälla kanadagäss inte längre behöver göras hos länsstyrelsen.

*ching ching* ”om det behövs för att förebygga skada”, jag lovar att om jag inte får sova ordentligt på nätterna, så kommer jag i vart fall GARANTERAT vilja skada herr och fru gås! Det borde väl vara giltigt skäl??? Nehej…

Men lyssna på detta: Baconlindad gåsfilé, Rökt gåsfilé, Gåspastej, Stekt gåsfilé med konjakssky, Gåsskav med timjan, Marinerad Gåsfilé med potatissallad och örtsås. Mumma va?! Sugen?? Det finns några riktigt fina exemplar här i vår sjö som bara ligger där och guppar till ingen nytta, tänk vad bra de skulle göra sig på ditt middagsbord!

Och du, det är ju lågkonjunktur och allt, detta är BILLIG mat som räcker till många eller väldigt länge! Utmärkt att frysa.

Du kan även spara in på nästa vinters klädkollektion, genom att själv stoppa om jackorna med 100% garanterat dödplockat dun!!! Då är du ju verkligen djurvän också! 2 flugor i en smäll, vilken deal!!! Hör av dig för närmare vägbeskrivning.

Dagens bild: Pastej på Kanadagås

2 kommentarer:

Gunnar Holve sa...

Låter delikat! Kan man få recepten?

Cilla sa...

Hej Gunnar! Du får väl allt lov och fixa fåglarna först! Nejdå, hittade förslagen på www.forum.robsoft.nu/viewtopic.php?p=66306 Vet inte om det var direkta recept eller så, men förslag på rätter var det i vart fall! Lycka till och hör gärna av dig om du tillagar något så jag får veta om det var gott :o) Vänliga hälsningar Cilla