Dagens låt:

onsdag 15 april 2009

Nu får det vara nog!!!

Jag blir så himla förbannad!!!

Återigen dyker det upp fall där man inom behandlingsbranschen använt sig av otillåtna metoder för att ”vårda” barn och ungdomar. Hur tänker dessa personer??? Det måste väl för guds skull finnas andra saker man kan göra för att avhjälpa en situation så att man inte behöver ta till våld!!! Att man dessutom lyckats få barnet ifråga att tycka att han ibland ”förtjänat” denna behandling är ju om möjligt ännu mer skrämmande! Om du som personal inte vet annat än dessa metoder, eller i stundens hetta inte kommer på något annat, så är du inte rätt person för jobbet!

Detta handlar om BARN och UNGDOMAR med olika grader av handikapp, då ska man väl om någon gång ha ÄNNU STÖRRE FÖRSTÅELSE för deras situation – eller?! Och UTBILDAD personal måste ju vara A och O!!! Att sen alla som jobbar inom denna bransch är medvetna om de lagar och regler som gäller torde ju vara självklart, men så verkar ju inte fallet vara…

Denna värld är en ganska sluten historia. Har man inte med den att göra, så vet man inte speciellt mycket om den. Det finns självklart ställen som ÄR jättebra och har utbildad personal samt följer de lagar och regler som gäller, men insynen i dessa hem är ganska begränsad och i mångt och mycket tillrättalagd till det yttre.

Att ta del av denna värld kan vara lite som att öppna Pandoras ask. Helst ser många att den hålls stängd, kommunerna har ingen annanstans att placera dessa barn och det ligger ju på deras bord att lösa det och ofta har kommunerna inte en susning om stället ifråga utan har bara skrapat på ytan, den yta som stället SJÄLV valt att visa upp. Ställena själva vill ju tjäna pengar och personalen vill ha ett jobb, alltså väljer man att hålla tyst och ofta försvarar man inför sig själva att dessa barn är ju ”inte här för skoskav” och det förstår ju bara VI som jobbar med dem. Barnen, de tror man ändå inte på i de flesta fall, de är bara arga och bittra över att ha blivit placerade och därför överdriver situationen.

ALLA barn SKA behandlas med RESPEKT och man ska också ta HÄNSYN till deras handikapp och utifrån det och KUNSKAP skapa en bra miljö med RIMLIGA krav och en POSITIV atmosfär där de kan växa och utvecklas med hjälp av UTBILDAD kunnig personal som arbetar där för att de VILL det och inte bara för att få en lön.

Om alla såg sina egna barn i de barn man jobbar med så skulle situationen se väldigt mycket annorlunda ut…

Nej, det är dags att öppna Pandoras ask och se till att detta inte behöver hända om och om igen. Vi vill väl ändå våra redan svårt utsatta barn och ungdomar bättre än så här?! Det finns INGENTING som kan försvara detta – INGENTING!!! Tänk som sagt om det var DITT barn som fick genomgå detta…

Gräv djupt och upp till ytan med ALLT och lägg tid och resurser på att få fram BRA och SUNDA behandlingshem och UTBILDAD personal, dessa barn och ungdomar är ju också en del av Sveriges framtid!!!

Inga kommentarer: