Dagens låt:

torsdag 21 maj 2009

Over and over and over again...

Ett behandlingshem för barn och ungdomar står åter i fokus med allvarlig kritik mot otillåtna metoder. Barn har blivit fasthållna i TIMMAR, lagda i rygglås så att en till och med bröt armen, barn har blivit nedsläpade i källaren för att de skriker och där blivit fasthållna osv, osv.

Det jag reagerar mest mot är socialstyrelsens totala lamhet i ärendet. Deras uttalande ”nej, vi kommer inte att göra någon polisanmälan eftersom de direkt tog till sig av kritiken och kommer inte att göra så i fortsättningen”. QUE???!!! Är det då konstigt att dessa hvb hem fortsätter att ploppa upp som svampar ur jorden?

Behandlingshemmet i sin tur hävdar att lagen är "luddig" om vad man får eller inte får göra med dessa barn och ungdomar...

Min fråga är: Var hittar de alla dessa IDIOTER till personal som anser att detta är VETTIG behandling och inte FÖRSTÅR att det är kränkande, ovärdigt och olagligt?! COMMON SENSE, dvs. vanligt förnuft säger väl att man inte ska behandla barn och ungdomar på detta vis - eller??? Jag skulle ALDRIG göra så här med mina barn, har aldrig ens tänkt tanken, så varför skulle jag då göra detta mot andra, mer utsatta barn som dessutom har olika grader av handikapp?!!!! Snacka om super duper kränkande i kvadrat!!!!

Om en pappa misshandlar sina barn eller sin fru så inte sjutton läggs målet ner utan polisanmälan bara för att han säger att han från och med nu kommer att sluta med det! Nej då, det blir rättegång ändå och de utsatta parterna får skadestånd och pappan döms.

Men i dessa fall med hvb hem så bara lägger man ner. Vad händer med de utsatta parterna i dessa fall? Vilken upprättelse får de? Oftast ingen, det var där och då, bara glöm, sopa under mattan och gå vidare! Det kommer snart ett nytt annat hvb – hem som är på tapeten och då är det vi gjort glömt och förlåtet… Dessa barn och ungdomar har ju ändå ingen ställning i samhället tycks resonemanget gå…

Skrämmande och så totalt maktlöst för dessa redan utsatta individer. Det kan kosta så mycket som upp till 8000 kr / dygn för kommunerna att ha dessa barn placerade på de omskrivna hvb hemmen. Är DET rimligt med tanke på den behandling de tvingas genomgå och när det kommer fram så händer ingenting, förutom lite elak journalistik i tidningarna, men Socialstyrelsen som är ytterst ansvariga gör NADA.

Nej ge dessa barn dubbelt så mycket som de kostat per dygn, gånger det antal dagar de behövt vara på hemmet, så kanske vi börjar närma oss någon form av rättvist system i ”brott Sverige”. Ja, för det är faktiskt ett BROTT att göra så här mot barn och ungdomar, det är ingen skillnad i lagen bara för att de befinner sig på ett hvb hem!!! Men det verkar ju ha förbigått både Socialstyrelsen och vissa hvb hem…

Dagens låt får bli samma som gårdagens för jag tycker det känns passande med : Return to innocence!!!

Inga kommentarer: