Dagens låt:

söndag 3 maj 2009

Sessor utan betjänter...

…. är som blommor utan vatten!

Jag VET, för vi har just en sån här hemma. Hon är 7 år och 100% sessa ut i fingerspetsarna. Visserligen börjar den ”rosa, rysch och pysch perioden” gå över och hon kan numer välja kläder som faktiskt PASSAR ihop och som INTE är rosa, men sessa fasonerna sitter envist kvar.

Igår morse beordrade hon mamman att ta fram en, av henne speciellt utvald, klänning till kalaset. Men på grund av loppbesöket och det medföljande kaoset kunde mamman inte lokalisera just DEN kreationen, men presenterade otaliga andra lösningar för den lilla sessan. Men ICKE!!! Ingenting dög och mamman vände ännu mer upp och ner på huset och hittade till slut den omtalade klänningen. Men… DÅ hade sessan bestämt sig för en annan…

Redan när hon slår upp ögonen, eller rättare sagt, felen börjar redan där – hon blir väckt!!! Rena rama övergreppet för en liten sessa, för i DERAS manual så ska de alltid vakna av sig själva och med frukost och tv på säng. I det här landet, som sessguden glömde, så är det väckning och frukost vid köksbordet som gäller. Ja men, ni hör ju vilket liv den stackars sessan lever… Detta för med sig att sessan har ett himla dåligt morgonhumör, för DET står i sess manualen att de ska ha när saker inte blir som de vill.

Vidare förväntar sig sessan O’boy och rostmacka varje morgon, men återigen eftersom hon är född i ”fel” familj, så gäller nyttig frukost 6 dagar i veckan och sess frukost endast på lördagar. *pust, suck och stön*

OM sessan levt under rätt omständigheter hade håret alltid varit välborstat utan att man behövde borsta det. Men här i den vanliga världen blir det faktiskt tovigt(?!) och mamman misshandlar sessan varje morgon (och ibland flera ggr / dag!!!) genom att dra en borste genom det blonda hårsvallet.

Sessan har självklart ett eget slott, fast på grund av hennes minimalistiska familj så är det krympt till ett rum. Sessans föräldrar tycker också att sessan SJÄLV ska hjälpa till att städa på sitt rum, men DET står absolut INTE i sess manualen, det vore väl ändå under ALL värdighet tycker sessan och för det mesta ser det därför ut så här:
Sessor äter inte heller vad som helst och vad än mamman serverar så granskas det KRITISKT och för det mesta så ratas det också. Däremot skolans mat är toppen enligt sessan, så det alla de där diskussionerna om dålig skolmat för 9 kr portionen kan ju aldrig stämma!

Sessan anser sig också naturligtvis vara den av högst rang här hemma och ingen, jag lovar INGEN kan se så kränkt ut som hon när hon inser att så inte är fallet. Oftast ger hon med sig, men inte när det kommer till en av de 16 åriga bröderna. Han behöver bara titta på henne så blir hon djupt kränkt och skriker för allt som lungorna orkar. Hur vågar han ens titta på henne??? Fast hon överraskade faktiskt här för ett tag sedan när storebror satt och retades med henne vid matbordet. Hon reagerade inte alls, utan lät honom bara hållas. När han till slut, lite chockad, gav upp, så vänder hon sig om med näsan i vädret, synar honom uppifrån och ned och säger lugnt: Moget Jesper!

Vid sänggående på kvällarna är det ljudliga protester eftersom sessan själv ALDRIG vill sova. Hon drar igång hela det känslomässiga registret och hon kan verkligen förmedla att det inte finns en enda själ i hela universum som det är så synd om just då som den lilla sessan. Men, när hon väl är i sängen så blir hon som en liten katt och vill att man ska klappa på henne tills hon somnar och hon ligger där och spinner sig själv till sömns.

Sessan är också naturligt demokratisk mot sina vänner och en mycket bra kompis som låter alla vara med. Hon är älskvärd och väluppfostrad. Hon vet hur man för sig i sociala sammanhang *hrm* och som alla småsessor älskar hon sina föräldrar och vill ibland bara vara liten och krypa upp i knäet och bara mysa och gosas… Hon är väldigt älskad och omtyckt av sina undersåtar till föräldrar. Hon är envis och har integritet och vilja och som drottning (när hon blir äldre) kommer hon att nå långt!

Sessan är också fullt medveten om vad fina flickor får eller inte får göra och berättar alltid vad ALLA ANDRA har gjort för dåliga val. Hon vet minsann bättre! Sen att det är just precis samma lilla sessa som kommer hem från skolan och ser ut som om hon badat i gyttja allt som oftast och som vid frukostbordet igår morse, när hon inte ville äta upp sin apelsinmarmelad smörgås, sa: den var inte god, det smakar precis som sånt där öronklet!!! (vill vi veta mer? – Nej tack!)
Ja, ja, även solen har sina fläckar!
Lyckans ostar de där Bernadotte sessorna som tillhör den lilla promille av världens alla sessor som faktiskt hamnat i rätt familj, vi andra sess- föräldrar får helt enkelt göra så gott vi kan...
Dagens låt: Sessans favorit låt från Oliver och gänget. Undrar varför?!... :o) http://www.youtube.com/watch?v=cC1x2t9cz9o

Inga kommentarer: