Dagens låt:

onsdag 25 november 2009

Psykologisk och affärsmässig katastrof!

När jag lämnade Sessan på skolan i morse, möttes jag av idel rödgråtna barn och de som inte var det hade en stirrande rädd blick. Vaccinationsdagen var här! Snacka om att det egentligen är ett ganska korkat koncept rent psykologiskt. Jag kan ju helt och full förstå det ur smidighets synvinkel, snabbt och många på en gång, men som sagt en psykologisk katastrof! Man kunde liksom känna rädslan i luften och barnen liksom insöp de andra barnens skräck inför vad som komma skulle. Saken blev ju självklart inte bättre av att se alla rödgråtna barn komma korridoren ner efter ett besök hos sjuksystern… Kände mig jäkligt nöjd med att sessan redan tagit sin spruta i lugn och ro och därav slapp detta kaos! Är övertygad om att hon också tyckte det :)
Filosofen har roat sig med att öppna fönstret längs bak på Chryslern, själv hade jag ingen aning om att det ens GICK att öppna. Det öppnas så där längst bak på kortsidan och det blir liksom bara en glipa. MEN, nu kan jag inte för min värld förstå hur jag ska få igen det. Det är en tjock plast och stål grej som är ledad och sitter som berget. Har ingen aning om åt vilket håll jag ska dra den eller en om den ska dras… Törs ju inte våldföra mig på eländet heller, så hela dagen har jag åkt med öppet fönster i spöregnet och nu står den stackars bilen där ute och blir kall och fuktig med öppet fönster.
Mannen sa lugnt att han skulle titta på det när han kom hem i natt, men vi vet ju alla hur händig han är så det har nog inte blivit någon större förändring när morgondagens ljus är här :)

Ja, ja, vi måste ändå in på verkstaden och fixa en lysande lampa innan besiktningen nu i december, så då får man väl be dem stänga fönstret också när man väl är där (läs MANNEN är där!). Själv kommer jag att vägra gå in i en bilverkstad och erkänna att jag inte kan stänga fönstret, för då skulle de bara få ännu mer vatten på kvarnen angående kvinnor och bilar. Om jag däremot får punktering så har jag inga som helst problem med att vara totalt hjälplös!
Fixade Filosofens stora julklapp idag, så nu är allt faktiskt fixat och färdigt *ching-ching* Kom på att det går att be vissa butiker att ”ta hem” produkter som de normalt kanske inte har på lager. Känns otroligt skönt eftersom jag inte känner mig så ”julig” i år.
Blir lika förvånad varje gång jag är inne i den lilla staden 1,5 mil härifrån och man ska gå in i en affär och det är stängt mitt på dagen, lunchstängt. Det är ju liksom ett utrotningshotat släkte, men de finns tydligen kvar och det är GOTT om dem i denna lilla stad. Själv tycker jag att det är tillräckligt eländigt med söndagsstängt. Helt amazing!!! Där gick de ju miste om en potentiell kund och säkert fler än mig. Det är väl många som smiter ut på lunchen för att fixa ett ärende eller två, korkat att ha stängt då, även om man inte har någon lunch avbytare! Om jag var egen företagare i denna lilla stad så skulle jag väl ha med en matlåda och äta när det var lugnt och passade. Kanske inte så konstigt att affärerna lägger ner och nya dyker upp hela tiden. Fast det är ju också trevligt i och för sig, ombyte förnöjer :)
Gjorde det enkelt för mig i middagsväg idag; korv med bröd, det är otroligt populärt bland husets barn, men ändå känner man sig inte som en bra mamma rent näringsmässigt när man serverar något så basic... Men idag var det ungefär vad hjärnan, öronen och armarna orkade med.
Dagens låt: Club Nouveau; Lean on me http://www.youtube.com/watch?v=GFcpxTOm0PQ

Inga kommentarer: