Dagens låt:

torsdag 25 mars 2010

1% missnöjd

Vi har världens bästa dagis till våra småpojkar och vi är nöjda… till 99%...

Det enda som jag kan störa mig på är deras nazistliknande hållning till tid. Detta har extra stor betydelse vid mellis, något jag tydligt fick erfara igår när jag hämtade pojkarna. Fräck mamma som jag är så ville jag hämta MINA barn hela 10 minuter FÖRE utsatt tid. Mellis serveras 14.30 och jag *skam och skandal* gick in genom dörrarna 14.50 (fast 15.00 var avtalad tid). Hade bara parkerat fötterna på hallmattan och viskat till sessan att ”nu måste vi vara tysta för de äter mellis”, så stängs köksdörren bestämt igen. Mmm… ”välkommen du kära lilla mamma” – NOT!

Smyger bort och fixar i ordning pojkarnas kläder och efter några minuter skickas de ut genom köksdörren själva och jag klär på dem. Detta tar några minuter. När jag lämnar stället är klockan 15.01 men ingen vuxen har kommit ut från köket för att berätta hur mina småttingar haft det idag. Nej, jag får lämna stället utan rapport. Jag vinkar åt dem genom fönstret när jag går förbi, för att liksom markera att ”nu går jag”, de tittar på mig men ingen vinkar tillbaks. Kanske kan det störa de barn som fortfarande äter *ve och fasa*

Ja, nu är ju detta min tolkning och min upplevelse av händelsen och det kanske inte alls var meningen att detta skulle förmedlas. Men… nu var det min upplevelse och således var det detta som förmedlades, medvetet eller ej. Jag kände som om jag borde skämmas för att jag störde och att jag dessoutom borde be om ursäkt nästa gång jag lämnar eller hämtar barn. Åtminstone borde jag ha fattat "piken"... :)
Ja, visst finns det en mening med ”matro” men den behöver väl för guds skull inte gå till överdrivna proportioner?! Jag har själv jobbat på dagis i tre år och vi hade aldrig någon regel som sa: Antingen kommer du 14.30 eller 15.00 däremellan är du inte välkommen för du STÖR! Våra föräldrar fick väl komma när de ville, det var ju faktiskt DERAS barn och vi upplevde aldrig något ”kaos” vid mellis även om föräldrar dök upp då. Allt är väl vad man gör det till… Vill man att det ska vara ett problem, så blir det ett! Men jag kan aldrig köpa att man kan göra en regel där föräldrar känner sig ovälkomna att hämta sina egna barn… För mig som åker 1,5 mil för att hämta så är det svårt att anpassa minuterna beroende på väglag och annat. Och jag vill HEM. Är inte speciellt sugen på att ”sitta av” tid i bilen bara för att vänta ut det magiska klockslaget 15.00 då mina barn är mina igen… Det skulle väl vara en JÄTTESKILLNAD om alla föräldrar dök upp under mellis, men nu var det faktiskt bara lilla jag och jag tror inte barnen kommer av sig så totalt av att se en mamma, även om det hände varje dag!

Fortfarande tycker jag att vi har ett TOPPEN dagis och om detta är den enda lilla saken att haka upp sig på så kan jag leva med det mer än väl.

Jag accepterar att det är DERAS regel och jag kommer försöka att aldrig att sätta en fot där efter 14.30 eller innan 15.00 igen. Men jag tycker att det är en SKITLÖJLIG regel och det står jag för! Mänskligheten är och förblir fascinerande…

Dagens låt: Brenda Lee; I´m sorry http://www.youtube.com/watch?v=aiGPQVUJqq0

Inga kommentarer: