Dagens låt:

onsdag 3 mars 2010

Snökul trots elände :)

Gårdagen kom och gick trots fuktskador och elände. Granntomtemannen (Mr. Händig) kom ner och tittade över skadorna. Det är ju han som ska såga upp en lucka till Kattvinden. Han öppnade även upp väggen lite i Klokers rum och konstaterade att det var blött bakom, men mellan gipsskivan och plasten, INTE på Kattvinden. Detta innebär då att läckaget sitter högre upp och att det någonstans i en skarv i plasten byter sida och hamnar därför mellan plasten och gipsskivan.

Inte vet jag om man ska se det som positivt eller negativt…

Han konstaterade också att det kan ju i vart fall inte kommit några mängder vatten till Klokers rum, för då skulle vi se det i Filosofens rum som ligger rakt under. Alltid något, men frågan är ju; hur ser det ut på vinden?!

Mr. Anticimex som kommer på fredag ska ta reda på det, men luckan till vinden sitter på taket… som är FULLT med snö…

Att taket behöver snöröjas för att förhindra mer vatten att komma in, det har ju både vi, Garnntomtemannen och Mr. Anticimex konstaterat. Butter erbjöd genast sina tjänster, men jag förbjöd honom å det bestämdaste att skotta några hustak, livsfarligt! Men vägen upp till luckan fick han skotta för där finns ju en stege att hålla sig i. Fast… när Butter väl var igång, så insåg till och med jag att det var ju ingen ”fara på taket” *tihi*. Snöhögarna på marken under huset är 1,5 meter och Butter satt hela tiden på rumpan med benen neråt och om han gled av (vilket han gjorde 3 ggr) så blev det bara en kana tur rätt ner i världens största snöhög. Hur kul som helst!
Vi ett tillfälle åkte han från tak knocken hela vägen ner och landade med snö upp till midjan. Både han och jag låg och skrattade i snön när vi hör Granntomtemannen ropa: Hur gick det???!!! Då skrattade vi ännu mer och ropade skrattande tillbaks att han lever. Efter det förstod nog grannarna också att det var en helt okej övning. Fast... det finns nog andra grannar som såg det på håll som tyckte att vi var vansinniga som skickade upp "barnet" på taket, men det får ju stå för dem :)
Men när det blir andra sidan av taket, där gången går, så får det bli skyddslina helt klart.

Jag är extremt höjdrädd, men fick nästan lust att gå upp på taket jag med :) Bästa snökanan 2010 alla gånger!

Detta är utsikten genom vardagsrums fönstret efter takskottningen, vanligtvis ser vi hela grannens hus. All denna snö ska smälta sen också...
Medan jag och Butter (jo, jag var självklart tvungen att vara med och se att han inte slog ihjäl sig) fixade taket, passade Trötter småbuset och Kloker storstädade Filosofens rum.

Vilka fantastsikt fina tonåringar jag har i detta hus. De är verkligen GULD värda!!!

Det kändes faktiskt bättre att få taket skottat, för det kändes som att man gjorde någonting åt fuktskadan. I övrig är jag ju lika maktlös som innan och har fortfarande döont i magen över Mr. Anticimex besök på fredag...

Dagens låt: Försöker med lite positiv pepping: REM; Shiny happy people http://www.youtube.com/watch?v=we_bSR3wrgY

Inga kommentarer: