Dagens låt:

måndag 1 mars 2010

Sportlovs måndag men... (i negativ mening)

Vilket innebär att detta blir en intressant vecka i studie syfte. ALLA barnen hemma på HELTID och mannen gästspelar bara här idag på dagen och på torsdag samt halva fredagen, i övrigt är han frånvarande. Mmm… spännande är inte ordet direkt sa Bill. Nej… Panik var ordet sa Bull! Ja, ja, det blir som vanligt som det blir.

Något annat som är ”som vanligt” numer är att snön VRÄKER ner här *super duper ultra suck i kvadrat* Dessutom hade vi någon med bara tomtar på loftet som plogade här igår, han plogade bara halva vägbanan?! Jättekul då vårt hus ligger där vägen tar slut och plogbilarna kör då upp JÄTTEVALLAR här nere med alla snö från vägen innan, så ”vändplanen” var redan innan så gott som obefintlig. Bilar som nu kör ner hit har ingenstans att vända på och att backa tillbaks i uppförslut är ingen höjdare i snökaoset. Vallarna är dessutom enorma och tunga så vi kan inte åtgärda problemet heller, det krävs en plog… Grattis säger vi till den mindre intelligente plogbilsföraren!

Kom precis hem från ett möte och skulle avsluta detta blogginlägg men inte har dagen blivit bättre direkt...
Vi konstatera att några husgudar finns i vart fall inte på vår sida. Kloker städade sitt rum idag och när hon flyttade fram byrån och tog bort alla saker hon klämt in där mellan byrån och väggen visade sig detta:
Ja, just precis; en FUKTSKADA!!!!!!!!!! Jo, det ÄR mögel det som sitter på väggen… Kloker lovar och svär att hon inte haft något blött legat där, så då är det väl bara att tro det värsta, att det kommer från Kattvinden bakom. FY F-N rent utsagt. Vi renoverade detta hus för hutlösa summor innan vi flyttade in och installerade Nivell system för att slippa blöt bottenplatta och ja, den är säkert hur torr och glad som helst och tilläggsisolerade på vinden och såg till att den var i toppform och kollade även över alla "falluckor" och ytor, inklusive kattvinden, men… MEN, inget speciellt kul ord när det kommer i negativ mening…

Har ju sagt det jag tycker verkligen inte om denna vinter och se nu vad den ställt till med. Det är bara till att kontakta försäkringsbolaget för vidare instruktioner och be en bön för att de tar det som en försäkringsskada. Sen ska det väl brytas upp både här och där och blåsas torrt i evigheter med industrifläktar (just nu när elpriset är nästan gratis – NOT!!!) och allt blir en total ofavorit i repris.

Usch, nu kände jag hur luften gick ur mig lite…

Dagens låt: En av de vackraste låtarna som finns, perfekt att bryta ihop till: Patty Griffin; Rain http://www.youtube.com/watch?v=pFbjE7NFmUI

Inga kommentarer: