Dagens låt:

söndag 14 mars 2010

NYTTIGT godis!!!

Fick denna present av mannen i fredags:
Ja, ni ser rätt, det är 3,6 kilo Toms gelehallon. Skittråkigt godis tycker säkert ni, men där har ni fel! Det här är lite som att vara vinkännare, jag är ”Gelehallon kännare”. Om man tycker att gelehallon är blassé, tråkigt, si så där och så vidare så beror det på fler saker. Dels har man inte gjort skillnad på gelehallon och gelehallon. Det ska vara TOMS och absolut ingen annan sort. Glöm allt vad Cloetta, Aroma eller *skräck* Eldorado och annan skit heter, det måste vara Toms, allt annat är just supertråkigt och blassé!
Toms gelehallon har en helt annan smak än de övriga, den är syligare, mer smakrik och sockret är finare och mer lättsmält. Ja, det är faktiskt en JÄTTESTOR skillnad, köp flera olika sorter och prova så får ni se!

Sen måste de vara FÄRSKA! Detta är svårt när de säljs i lösvikt där lådorna öppnas stup i minuten och torkar ur gelehallonen. Då blir de nästan lika tråkiga som övriga märken. Rumstempererade måste de också vara för att inte bli hårda och tråkiga.

Vidare måste de förtäras på rätt sätt, det är liksom inte bara att knöla in ett i munnen, tugga och svälja, nej, då är man ute på fel väg. Man ska ta det färska, rumstempererade Toms gelehallonet och lägga det på tungan och sakta smälta bort sockret. Sena ska man med hjälp av tänderna ”skiva” gelehallonet i så många delar (typ platta små cd- skivor) som möjligt (oftast 5). Därefter får dessa också smälta sakta i munnen tills de upplösts helt.

OM man äter Toms gelehallon på detta sätt, så kan jag lova en upplevelse där gelehallon är allt annat än tråkigt. Dessutom räcker det med att äta 4-5 stycken innan man är ”mättad” vilket gör det hela till ett ganska "nyttigt" godis *ching-ching*
Ja, fast man kan ju vara ultrahälsosam och konstatera att 7 gelehallon innehåller lika mycket kalorier som 400 gram sockerärtor... Sen är det ju lite larvigt att jämföra med 400 gram sockrärtor (taget från Aftonbladet 09-11-11). Inte skulle man väl känna sig fluffig, fet och onyttig efter att ha satt i sig en massa gröna nyttiga sockerärtor?! Varför skulle man då det efter 7 gelehallon??? Jag tycker att om man är nyttig och tänker på vad man äter i det stora hela, så är inte 7 gelehallon något att bryta ihop över, utan något man med GOTT SAMVETE kan unna sig nu och då :)

Vad ska jag då med 3,6 kilo till undrar ni… Jo, dessa är helt färska och kommer att hållas rumstempererade och inte ligga öppna i luften, utan hållas förslutna, då räcker de LÄÄÄÄÄÄÄÄNGE :) Dessutom har ju fler än jag i denna familj upptäckt delikatessen, så jag lär nog inte bli ensam om att gå och suga på ett hallon lite nu och då.

De gör även sitt till nedsmälta i en Pannacotta *tips*

Dagens låt: Mandy Moore; Candy http://www.youtube.com/watch?v=_e4e-eXWbbs

2 kommentarer:

"Mannen" sa...

Ja kan bara hålla med om allt det du skriver älskling. Gelehallon är "formel 1 godis". Puss

Cilla sa...

Skönt med en till riktig "sann kännare" som förstår vad man pratar om :)